Romániai jelenlét és termékek

A Summit Agro Romania, a japán Sumitomo Corporationhez tartozó, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató Sumi Agro Europe leányvállalata 1997-ben alakult, és 2016 óta a növényvédő szerek balkáni forgalmazásának koordinátora.

Ez az egyetlen 100%-ban japán vállalat, amely több mint 26 éves hagyományokkal rendelkezik a romániai agrárpiacon. Jól kidolgozott portfólióval rendelkezik, amely a japán és a Japánon kívüli gyártók által gyártott molekulákon alapuló növényvédő szereket, műtrágyákat és adjuvánsokat juttatja el a romániai gazdákhoz, aminek köszönhetően a vállalat európai szinten is ismertté vált, és egyes szegmensekben piacvezetővé vált Romániában.

A kultúra az államok közötti kapcsolatok egyik fő pillére

A Summit Agro Románia a működési helye és az emberek iránti társadalmi felelősségvállalás részeként úgy döntött, hogy partnerként támogat különböző kulturális projekteket. A föld, a múlt és a jövőbe vetett bizalom, ugyanakkor a japán származás iránti tisztelet jegyében, kulturális hagyományt teremtve, a Summit Agro Romania az Euro Foto Art Nemzetközi Fotóművészeti Egyesülettel közösen szervezte meg a román parlamentben a Festői Románia című nemzetközi fotókiállítást, azzal a céllal, hogy a román és japán közönség újra felfedezze  és megszeresse a Kárpátok, a Duna és a Fekete-tenger térségét. Az ősi román hagyományokat, árnyalatokat, tájakat és képeket, élettől duzzadó helyszíneket, boldog embereket ábrázoló pillanatképeket elsőként mutatták be Romániában.

A Néphagyományok Romániában és Japánban című nemzetközi kiállítást tavaly ősszel a Foto Art Egyesület, a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub, a Matsuyama-i Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség és a Japán Duna Fotóklub együttműködésével szerveztük, 100 romániai és japán művészek által készített fotográfiából. A tárlat a két ország közötti kapcsolatokat erősítő fontos pillérnek számít.

És mivel a minőségi bor jó szőlészetekben készül, amelyek egészségére a Summit Agro Románia vigyáz,  létrehoztuk a Szőlő, bőr és életöröm című nagy sikerű nemzetközi kiállítást is, amelynek díjazott képeiből album is készült.

Ugyanakkor az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület által a Summit Agro Romániával partnerségben szervezett egyedülálló kiállítások 2022-től országos premierként, a Nagyváradi Helyi Közlekedési vállalattal kötött megállapodás alapján, a nagyváradi tömegközlekedési eszközök képernyőin kerülnek bemutatásra.

Summit Agro Romania
Summit Agro Romania YouTube csatorna