Euro Photo Art Academy – Nemzetközi magyar nyelvű intenzív online fotótanfolyam

Az “Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesület (EFANE), két hetes intenzív technikai és fotóművészeti tanfolyamot szervez (B/ 2024 csoport) magyar nyelven a Nagyváradon, illetve a Világ bármely részén élő fotográfiát kedvelők, magyar nyelven beszélők számára.

A nemzetközi fotótanfolyamot Tóth István AFIAP nagyváradi fotóművész, az EFANE elnöke tartja, aki több mint 46 éve vezeti a nagy hírnévnek örvendő Photo Art Academy keretében szervezett fotótanfolyamokat. Az online előadásokat 2024 április 8-től kezdődően munkanapokon tartják RO 18:00 – 19:50 (HU) óra között, illetve szombaton 10:00-13:00 (RO) óra között.

A tanfolyam keretén belül a résztvevők előadást hallhatnak a fotográfia történetéről, az analóg és digitális fényképezőgépekről és elsajátíthatják a mobiltelefonokkal készített képek technikai rejtelmeit is. Mindezeket a gyakorlatban is megismerhetik majd online-on keresztül a Vármúzeum öt bemutatótermében található “Stefan Tóth István” Technikai és Fotóművészeti Gyűjtemény keretein belül Románia egyetlen Fotómúzeumát

Miután elsajátították a fotókompozíció írott és íratlan szabályait, valamint a fotóművészet műfajait, közös fotókiránduláson vesznek részt a lakhelyünkön lévő településen. A tanfolyam résztvevői érdekes előadást hallgathatnak a fekete-fehér és a színes negatív és pozitív eljárásról, illetve a diapozitívekről és a diaporámáról. Számos előadás hangzik majd el a kép- és színkompozícióról, illetve a fotóművészet műfajairól is.

Az elméleti (rácsosteszt) és gyakorlati (kiállított fotográfiák) alapján minden résztvevő megkapja a tanfolyam elvégzését igazoló Oklevelet, melyet a záróünnepségen vehetnek át. A tanfolyam befejeztével minden végzősnek lehetősége lesz arra, hogy hivatalosan is beiratkozzon az “Euro Foto Art” Nemzetközi Egyesületbe.

A legsikeresebb alkotásokat  egy közös kiállításon mutatják be, melynek ünnepélyes megnyitója egyben a tanfolyam záróünnepsége is lesz, 2021 április 19-én este (RO) 6 órakor a EFANE Kiállítási Központ “Matei Stegerean” Stúdió Galériában (Középkori Vár E épület, fsz.) A tanfolyamon három helyet biztosítanak a hátrányos helyzetűek számára, akik ingyenesen vehetnek részt a kurzuson, kérvény és igazoló dokumentumok alapján (a beiratkozott hallgatók számával arányosan).

Feliratkozás a helyek függvényében és bővebb információ személyesen Tóth István AFIAP fotóművésztől kapható az [email protected] címen, illetve a 00400741212111 telefonszámon. A felíratkozáshoz szükséges nyomtatványokat le lehet tölteni az alábbi gombra kattintva.