Invitație la cursul de fotografie digitală

În urmă cu 48 de ani, în anul 1976 Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea a organizat primul curs de inițiere în tehnica și arta fotografică din orașul nostru. De-a lungul anilor cursurile au fost absolvite de mii de dornici să se specializeze în tainele fotografiei artistice, tineri sau vârstnici deopotrivă. Mulți dintre ei au absolvit ulterior diferite facultăți de profil sau au devenit fotoreporteri în mass-media locală, centrală sau din străinătate, fotografi profesioniști respectiv artiști fotografi consacrați. Atmosfera cursurilor a oferit participanților  cu cadru prietenesc și de bună dispoziție, în care toți au avut un singul țel: de a învăța tainele fotografiei digitale.

Odată cu apariția și răspândirea aparatelor digitale conducerea  Clubul Fotografic ”Nufărul” Oradea  (CFNO) și a Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” (AIEFA) a decis să organizeze sub conducerea artistului fotograf Claudiu Szabó EFIAP, vicepreședintele cunoscutului fotoclub un nou curs special pentru posesorii aparatelor de fotografiat digitale.

Având în vedere succesul de care s-au bucurat cursurile de fotografie şi tehnici digitale organizate de-a lungul anilor conducerile CFNO și al AIEFA, au decis să organizeze în cadrul  ”Euro Photo Art Academy, pentru actualii și viitori membrii ai cunoscutului Fotoclub un nou curs de tehnică fotografică digitală, cu începere din data de 08 aprilie 2024, cu o durată de 4 săptămâni. Orele teoretice vor fi susţinute la Centru Expozițional EFA, Galeria ”Matei Stegerean” din Cetatea Medievală Oradea, Corpul E, parter. în zilele de luni,  miercuri și joi, între orele 18:00 – 20:00.

În cadrul cursului vor fi predate noţiuni de bază legate de utilizarea funcţiilor aparatelor digitale şi variante de prelucrare a imaginilor. Se vor discuta şi exemplifica de asemenea, noţiuni de compoziţie şi estetică vizuală.

Pentru persoane defavorizate, care vor putea participa în condiţii de gratuitate, vor fi asigurate şi maxim 3 locuri în baza unei cereri şi a documentelor justificative (în raport cu numărul cursanţilor înscrişi în cadrul cursului.           

Cursul  va fi finalizat în cadrul unei festivităţi, care va avea loc la sfârșitul cursului, prin vernisarea  expoziţiei de examen, în Galeria de Studio ”Ștefan Vilidár István” din cadrul Centrului Expozițional EFA din Cetatea medieval (Corpul E, parter),  unde vor fi prezentate cele mai reuşite creaţii artistice realizate în cadrul cursului şi vor fi înmânate diplome de absolvire.

Participanţii la curs vor avea posibilitatea de a  deveni membrii creatori permanenți ai Clubului Fotografic “Nufărul” din Oradea sau ai Asociaţiei „Euro Foto Art” Oradea unde să-şi continue preocupările în domeniul artei fotografice.

Înscrieri şi achitarea taxei de participare online (înaintea începerii cursului) în baza fişei cursantului şi a copiei după carte de identitate a cursantului.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon: 0727336946  sau e-mail: [email protected] sau pe adresa de e-mail: [email protected]